Recept
« Terug naar recepten
Groenten Stoofschotel
PT30M
Groenten Stoofschotel
Een heerlijk groenten stoofschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
1TRUDI 1TROMPERT
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groenten Stoofschotel te bereiden
Snipper de uien en snijd de paprika's in reepjes.
Snijd de courgette in plakjes van een halve centimeter.
Pel de knoflook.
Verhit de olie in de pan en bak hierin de gesnipperde ui zacht en glazig. Voeg de repen paprika, de courgetteplakjes, de sperciebonen (uitgelekt) de tomatenblokjes inclusief het vocht en de knoflook uit de knijper toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer alles goed door elkaar. Voeg 250 cl water toe.
Breng alles aan de kook.
Zet het gas laag en laat het 30 minuten met de deksel op de pan zachtjes stoven.
Roer de peterselie door de groenten en schep alles in een ovenschaal. Bestrooi de groenten met de kaas en zet het even onder de ovengill. Ongeveer 15 minuten op 200 graden.
Snijd de courgette in plakjes van een halve centimeter.
Pel de knoflook.
Verhit de olie in de pan en bak hierin de gesnipperde ui zacht en glazig. Voeg de repen paprika, de courgetteplakjes, de sperciebonen (uitgelekt) de tomatenblokjes inclusief het vocht en de knoflook uit de knijper toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer alles goed door elkaar. Voeg 250 cl water toe.
Breng alles aan de kook.
Zet het gas laag en laat het 30 minuten met de deksel op de pan zachtjes stoven.
Roer de peterselie door de groenten en schep alles in een ovenschaal. Bestrooi de groenten met de kaas en zet het even onder de ovengill. Ongeveer 15 minuten op 200 graden.
Mijn kookverhaal (1TRUDI 1TROMPERT)
Dit is zó lekker! Je kunt het makkelijk s'morgens al klaarmaken in de hapjespan en wanneer je gaat eten warm je de hapjespan gewoon even op gooit het in de ovenschaal, kaas eroverheen, kwartiertje onder de grill en smullen maar! Lekker met stokbrood of rijst.
Jenny zegt:
Met bladerdeeg (diepvries)maak ik er soms 'n groente-taart van. Dan doe ik er ook nog 'ns 150 gr pijnboompitten in. Daarna verdeel ik er Philadelphia light met basilicum (185 gr) eroverheen. 20 Min. in de oven....Heerlijk!