Recept
« Terug naar recepten
Groentenrijst
PT40M
Groentenrijst
Een heerlijk groentenrijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groentenrijst te bereiden
De paprika, ui en bleekselderij in kleine blokjes snijden en in een eetlepel olijfolie gedurende een paar minuten roerbakken. De rijst toevoegen en flink doorscheppen. Bouillon en kidneybonen erbij doen en op een laag vuurtje laten pruttelen. Regelmatig goed omscheppen zodat de rijst niet aan de bodem kan vast koken. Wanneer het vocht bijna is opgenomen door de rijst de ontvelde en in stukjes gesneden tomaat door de rijst roeren. Wanneer al het vocht is opgenomen de rijst overdoen in een schaal, dat voorkomt dat de rijst op de bodem blijft doorgaren en toch aan de pan gaat plakken.