Recept
« Terug naar recepten
Groentesalade met bloemen
PT20M
Groentesalade met bloemen
Een heerlijk groentesalade met bloemen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groentesalade met bloemen te bereiden
Kook de bonen in ongeveer 7 minuten met zout beetgaar, spoel ze koud en laat ze uitlekken.
Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Roer een sausje van de olie, de uitgeperste knoflook, de azijn, de mosterd, de grofgeknipte bieslook, zout en peper.
Schep de dressing en de tomaat door de bonen en laat dit afgedekt circa 30 minuten intrekken.
Scheur de blaadjes sla kleiner.
Snijd de blaadjes van de takjes basilicum in reepjes.
Snijd de ui in dunne ringen.
Schep de sla, de ui en de basilicum door de boontjes.
Trek voorzichtig de goudsbloemen uit elkaar, gooi het hartje en de meeldraden weg en strooi de bloemblaadjes over de salade.
Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Roer een sausje van de olie, de uitgeperste knoflook, de azijn, de mosterd, de grofgeknipte bieslook, zout en peper.
Schep de dressing en de tomaat door de bonen en laat dit afgedekt circa 30 minuten intrekken.
Scheur de blaadjes sla kleiner.
Snijd de blaadjes van de takjes basilicum in reepjes.
Snijd de ui in dunne ringen.
Schep de sla, de ui en de basilicum door de boontjes.
Trek voorzichtig de goudsbloemen uit elkaar, gooi het hartje en de meeldraden weg en strooi de bloemblaadjes over de salade.