Recept
« Terug naar recepten
Groenteschotel
PT45M
Groenteschotel
Een heerlijk groenteschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Nelleke Boeren
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 à 3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groenteschotel te bereiden
Snijd de spitskool in stukjes.
Bak het gehakt rul (in de hapjespan).
Voeg de spitskool toe.
Verkruimel het bouillonblokje erboven.
Roer het geheel door elkaar.
Laat het ± 20 minuten op laag vuur gaar worden.
Kook de aardappelen gaar.
Verwarm de oven op 200°C.
Giet de aardappelen en het gehakt met spitskool af.
Stamp de aardappelen.
Vet de ovenschaal in.
Verdeel eerst gehakt en spitskool over de bodem.
Verdeel de gestampte aardappelen erover.
20 minuten in de oven op 200°C zodat de aardappelen een bruin kleurtje krijgen.
Bak het gehakt rul (in de hapjespan).
Voeg de spitskool toe.
Verkruimel het bouillonblokje erboven.
Roer het geheel door elkaar.
Laat het ± 20 minuten op laag vuur gaar worden.
Kook de aardappelen gaar.
Verwarm de oven op 200°C.
Giet de aardappelen en het gehakt met spitskool af.
Stamp de aardappelen.
Vet de ovenschaal in.
Verdeel eerst gehakt en spitskool over de bodem.
Verdeel de gestampte aardappelen erover.
20 minuten in de oven op 200°C zodat de aardappelen een bruin kleurtje krijgen.
Mijn kookverhaal (Nelleke Boeren)
Supergezond omdat er geen extra vet in zit. De spitskool kan ook vervangen worden door ui en wortel. Of misschien andere groenten
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Rita zegt:
Het is heel erg lekker. Maar miste nog wel wat kruiden. Ik had een runderbouillonblokje erin gedaan.
Andere keer doe ik er 2 in dan zit er meer smaak aan. Maar het is wel erg lekker.
Groetjes Rita.
liske zegt:
nelleke16 zegt:
ineke zegt:
derbyke zegt: