KookJij

Groenteschotel

Een heerlijk groenteschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 à 3 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Groenteschotel te bereiden

Snijd de spitskool in stukjes.
Bak het gehakt rul (in de hapjespan).
Voeg de spitskool toe.
Verkruimel het bouillonblokje erboven.
Roer het geheel door elkaar.
Laat het ± 20 minuten op laag vuur gaar worden.
Kook de aardappelen gaar.
Verwarm de oven op 200°C.
Giet de aardappelen en het gehakt met spitskool af.
Stamp de aardappelen.
Vet de ovenschaal in.
Verdeel eerst gehakt en spitskool over de bodem.
Verdeel de gestampte aardappelen erover.
20 minuten in de oven op 200°C zodat de aardappelen een bruin kleurtje krijgen.

Mijn kookverhaal (Nelleke Boeren)

Supergezond omdat er geen extra vet in zit. De spitskool kan ook vervangen worden door ui en wortel. Of misschien andere groenten

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Goede morgen mia7 , dank je .... een lief snoetje hé:);):p
derbyke

derbyke zegt:
Fabita goede morgen, simpel gerechtje maar smaakvol groetjes:);):p
mia7

mia7 zegt:
Hilde ,heerlijk !:p

Ik heb zo een schik om het varkentje :D
fabita

fabita zegt:
Dat ziet er lekker uit, Hilde. Ik zocht net naar een groenterecept voor de visite.:p:D
Rita

Rita zegt:
Hallo Nelleke,
Het is heel erg lekker. Maar miste nog wel wat kruiden. Ik had een runderbouillonblokje erin gedaan.
Andere keer doe ik er 2 in dan zit er meer smaak aan. Maar het is wel erg lekker.
Groetjes Rita.
liske

liske zegt:
Ik maak het vaker met paprika's, ui, champignons en courgette en evt. (zongedroogde) tomaten, meer een ratatouilleschotel dus. Lekkere Italiaanse kruiden erdoor, heerlijk!
nelleke16

nelleke16 zegt:
Ineke, bedankt voor de andere suggestie's. Ga ik ook eens proberen, en was verder van plan nog wat meer met andere groenten te experimenteren. Alleen ui met erwten was ik niet opgekomen denk ik.
ineke

ineke zegt:
Dit is erg lekker. Ik zelf doe dit al jaren met allerlei groenten, erwten en ui, sperziebonen maar die doe ik dan niet door gehakt maar leg ze als aparte laag in de schotel. Een kant en klaar groente pakket is ook lekker. Op de puree strooi ik soms kaas met paneermeel en dan onder de grill. Smullen maar.
Rita

Rita zegt:
Lijkt mij heerlijk. Ga het vandaag gelijk maken. Is niet zo moeilijk wel makkelijk.
Groetjes Rita.