Recept
« Terug naar recepten
Groentesoufflé met feta en ricotta
PT45M
Groentesoufflé met feta en ricotta
Een heerlijk groentesoufflé met feta en ricotta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groentesoufflé met feta en ricotta te bereiden
Vet de vormpjes in en bestrooi met een beetje bloem of paneermeel. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de tuinerwten in 5 minuten zacht en gaar en giet ze af. Maal in de keukenmachine de ricotta met de feta en de eieren tot een smeuïge massa. Schud de overtollige bloem of het paneermeel uit de souffléschaaltjes en schep de helft van het ricottamengsel erin. Houd een hand tuinerwten apart, maal de rest fijn met de rest van het mengsel, roer de laatste tuinerwten erdoor. Schep het groene deel van het mengsel op het witte deel. Bak de soufflé in de oven in 30 minuten gaar. Schep de rucola om met de balsamicoazijn en de olijfolie en verdeel over de bordjes. Snijd de soufflé als hij uit de oven komt, met een scherp mesje los en stort voorzichtig op de bordjes. Je kunt de soufflé ook met schaaltje en al serveren; dat bespaart tijd en hij zakt minder snel in.
Tip: Soufflé zakt in na 3 tot 4 minuten. Wacht dus tot iedereen zit voor u ze uit de oven haalt; dan blijven ze iets langer mooi.
Tip: Soufflé zakt in na 3 tot 4 minuten. Wacht dus tot iedereen zit voor u ze uit de oven haalt; dan blijven ze iets langer mooi.