Recept
« Terug naar recepten
Groentespiesje met zeetong in tempuradeeg en een appel-kerriesausje
PT35M
Groentespiesje met zeetong in tempuradeeg en een appel-kerriesausje
Een heerlijk groentespiesje met zeetong in tempuradeeg en een appel-kerriesausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groentespiesje met zeetong in tempuradeeg en een appel-kerriesausje te bereiden
Meng de ingrediënten voor de tempura en laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
Zet de kom vervolgens een nachtje in de koelkast afgedekt met keukenfolie.
Schil de paprika. Snijd de groenten in stukken.
Prik de groenten op een brochettestokje, maar weef er de tongfilet tussendoor, zodat er overal vis tussenzit.
Maak een mayonaise met de eierdooier, de mosterd, de azijn, de peper, het zout en de maïsolie. Verfris met wat witte wijn en voeg er het kerriepoeder en de in kleine blokjes gesneden appel aan toe.
Schep het water van de tempura en haal er de brochettes door. Bak enkele minuten in een friteuse op 170°C.
Serveer de spiesjes met het sausje.