Recept
« Terug naar recepten
Grollpotje uit de zee
PT40M
Grollpotje uit de zee
Een heerlijk grollpotje uit de zee recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Grollpotje uit de zee te bereiden
De reuzengarnalen pellen, spoelen met koud water en droogdeppen.
De sintjakobsnoten ontvliezen, spoelen en droogdeppen.
De garnalen in de lege, schoongemaakte sint-jakobsschelpen schikken, samen met de blokjes paprika.
De visfilets spoelen, droogdeppen en in blokjes snijden.
De verschillende visblokjes en zeevruchten op een dienblad schikken en naar wens garneren met de verse kruiden en de zeekraal.
De visfumet met de witte wijn en het citroensap aan de kook brengen. Het teentje knoflook persen en bij de visfumet voegen. De peperbollen toevoegen en 5 minuten laten koken. Zeven en in een fonduepan gieten.
Ondertussen de visfumet opwarmen in een Mongoolse vuurpot. De gloed in het schouwtje niet te fel maken: de visfumet mag niet koken, maar moet tegen de kook aan blijven pruttelen. De visblokjes op een fonduevorkje prikken en pocheren. Voor de sintjakobsnoten, de garnalen en de reuzengarnalen een netje gebruiken.
Serveren met stokbrood, diverse salades en sausen zoals, cocktailsaus, aïoli, currysaus, remouladesaus en Hollandse saus.