Recept
« Terug naar recepten
Groningse Abraham's mosterdsoep
PT30M
Groningse Abraham's mosterdsoep
Een heerlijk groningse abraham's mosterdsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Siska-Anna Douma
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Groninger mosterdmuseum
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groningse Abraham's mosterdsoep te bereiden
De boter smelten.
De bloem toevoegen en met een houten lepel roeren.
De bouillon verwarmen, bij de roux gieten, glad roeren en tien minuten laten koken.
De soep eventueel zeven.
Mosterd toevoegen.
Voor het serveren de room toevoegen en niet meer laten koken.
Garneren met de uitgebakken spekjes en de preiringetjes.
De bloem toevoegen en met een houten lepel roeren.
De bouillon verwarmen, bij de roux gieten, glad roeren en tien minuten laten koken.
De soep eventueel zeven.
Mosterd toevoegen.
Voor het serveren de room toevoegen en niet meer laten koken.
Garneren met de uitgebakken spekjes en de preiringetjes.