Recept
« Terug naar recepten
Grotchampignons in een jasje
PT30M
Grotchampignons in een jasje
Een heerlijk grotchampignons in een jasje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Grotchampignons in een jasje te bereiden
Marineer de schoongemaakte grotchampignons circa 1 uur in een mengsel van Wieckse Witte, gemberpoeder, peper en zout.
Maak van de bloem, zout en het koude Limburgs Oud Bruin ( een traag lopend) beignetbeslag.
Dompel hier de champignons in.
Laat de champignons eerst goed uitlekken op keukenpapier en frituur ze daarna op 180 graden C. goudbruin.
Maak een sausje van kwark, knoflook en eventueel melk om de saus wat dunner te maken.
Serveer de champignons met de saus.
Maak van de bloem, zout en het koude Limburgs Oud Bruin ( een traag lopend) beignetbeslag.
Dompel hier de champignons in.
Laat de champignons eerst goed uitlekken op keukenpapier en frituur ze daarna op 180 graden C. goudbruin.
Maak een sausje van kwark, knoflook en eventueel melk om de saus wat dunner te maken.
Serveer de champignons met de saus.