Recept
« Terug naar recepten
grote garnalen met sesamzaadjes
PT25M
grote garnalen met sesamzaadjes
Een heerlijk grote garnalen met sesamzaadjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe grote garnalen met sesamzaadjes te bereiden
Pel de garnalen, maar laat het staartje eraan zitten. Verwijder het darmkanaaltje. Dep de garnalen droog met keukenpapier en haal ze door de maizena. Zet een droge koekenpan op matig vuur. Rooster de sesamzaadjes in 4 min goudbruin. Haal ze daarna direct uit de pan, zodat ze niet aanbranden. Zeef het bakmeel en de maizena in een kom. Maak in het midden een kuiltje. Meng het water, het citroensap en de olie en giet het mengsel al roerend in het kuiltje. Roer het geheel tot een glad beslag. Breng het beslag op smaak met peper en zout. Verhit de boter in een grote koekenpan. Doop een paar gamba`s in het beslag,laat ze uitlekken en leg ze met een schuimspaan in de hete olie. Bak ze goudbruin in 3 min. Laat ze uitlekken en houdze warm. Verwarm de honing in een grote pan op laag vuuer. Laat de honing niet heet worden en karameliseren. Kook de mihoen beetgaar met wat kippenbouillonpoeder. Voeg de gamba`s toe aan de honing. Meng het geheel voorzichtig, door met de pan te schudden. Leg de gamba`s op een schaal. bestrooi ze met sesamzaad en leg er een toefje mihoen op.
s zegt: