KookJij

Grove champignonpaté

Een heerlijk grove champignonpaté recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: champignonidee.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Grove champignonpaté te bereiden

Borstel de champignons schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier. Hak ze fijn.
Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg knoflook, champignons en tijm toe, blus af met een scheutje cognac. Breng de champignons op smaak met zout en peper en laat ze een beetje afkoelen.
Doe de helft van het champignonmengsel in de keukenmachine samen met de bonen, het citroensap en wat olijfolie. Blend kort tot je een gladde pasta hebt.
Schep uit de keukenmachine en meng met de overgebleven champignons, de hazelnoten en de peterselie. Breng eventueel nog op smaak. Laat de paté minimaal een uur staan op kamertemperatuur, zo kunnen de smaken er goed intrekken. Serveer met sneden geroosterd brood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst