Recept
« Terug naar recepten
Grove champignonpaté
PT30M
Grove champignonpaté
Een heerlijk grove champignonpaté recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
champignonidee.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Grove champignonpaté te bereiden
Borstel de champignons schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier. Hak ze fijn.
Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg knoflook, champignons en tijm toe, blus af met een scheutje cognac. Breng de champignons op smaak met zout en peper en laat ze een beetje afkoelen.
Doe de helft van het champignonmengsel in de keukenmachine samen met de bonen, het citroensap en wat olijfolie. Blend kort tot je een gladde pasta hebt.
Schep uit de keukenmachine en meng met de overgebleven champignons, de hazelnoten en de peterselie. Breng eventueel nog op smaak. Laat de paté minimaal een uur staan op kamertemperatuur, zo kunnen de smaken er goed intrekken. Serveer met sneden geroosterd brood.
Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg knoflook, champignons en tijm toe, blus af met een scheutje cognac. Breng de champignons op smaak met zout en peper en laat ze een beetje afkoelen.
Doe de helft van het champignonmengsel in de keukenmachine samen met de bonen, het citroensap en wat olijfolie. Blend kort tot je een gladde pasta hebt.
Schep uit de keukenmachine en meng met de overgebleven champignons, de hazelnoten en de peterselie. Breng eventueel nog op smaak. Laat de paté minimaal een uur staan op kamertemperatuur, zo kunnen de smaken er goed intrekken. Serveer met sneden geroosterd brood.