Recept
« Terug naar recepten
Gyuniku teriyaki
PT20M
Gyuniku teriyaki
Een heerlijk gyuniku teriyaki recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gyuniku teriyaki te bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak in de tussentijd de saus door alle ingrediënten te mengen en in een pannetje aan de kook te brengen. Even door laten koken tot de suiker is opgelost. Daarna af laten koelen en wegzetten tot gebruik. Snijd de paddestoelen aan de bovenzijde kruislings in. Was de groenten en dep ze droog. Verhit een koekenpan met dikke bodem. Roerbak hierin de groenten en houd ze warm. Rooster het vlees om en om in de gloeiend hete pan. Schenk de teriyakisaus over het vlees en voeg de geraspte appel toe. Verwarm het geheel totdat de saus begint te borrelen. Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten. Snijd het vlees daarna in reepjes, verdeel deze over de borden en rangschik de groenten rondom. Serveer de rijst apart. Kruid eventueel met versgemalen zwarte peper en grof zeezout.