Recept
« Terug naar recepten
Hachee
PT220M
Hachee
Hachee is een ouderwets stoof- recept van blokjes vlees (of vis of gevogelte), kruiden, uien en zuur.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
220 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hachee te bereiden
- Doe de blokjes vlees in een kom en schep daarover 3 eetlepels maizena en meng dat goed door het vlees, zodat de blokjes omhuld zijn met een laagje maizena. Verwijder de overtollige maizena
- Verhit de boter en bak het vlees hierin rondom lichtbruin.
- Roer er dan door de uien, de knoflook, de gember, de suiker en de ketjap en laat dit een poosje sudderen tot er enige karamellisatie plaats heeft gevonden.
- Dan gaat de bouillon er door met de portwijn, de Nam Prik Pao, de laurierblaadjes,de kruidnagels en de nootmuskaat.
- Zet het deksel schuin op de pan en laat de inhoud 3 uren sudderen. Roer zo nu en dan door en giet er een beetje heet water bij als de inhoud van de pan wat droog lijkt te worden.
- Nu gaan peper en zout er bij naar smaak en eventueel nog een lepeltje balsamico azijn.
- Geef er rijst bij of puree met bv rode kool.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij een stevig glas rode wijn
J.A.van der Hoeden zegt:
Wil,
Dank voor de tip.We zullen het zeker gaan proberen.
Jan A.