KookJij

Hachee

Hachee is een ouderwets stoof- recept van blokjes vlees (of vis of gevogelte), kruiden, uien en zuur.
Recept van:
Bereidingstijd: 220 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hachee te bereiden

  1. Doe  de blokjes vlees in een kom en schep daarover 3 eetlepels maizena en meng dat goed door  het vlees,  zodat de blokjes omhuld zijn met een laagje maizena. Verwijder de overtollige maizena
  2. Verhit de boter en bak het vlees hierin rondom lichtbruin.
  3. Roer er dan door de uien, de knoflook, de gember, de suiker en de ketjap en laat dit een poosje sudderen tot er enige karamellisatie plaats heeft gevonden.
  4. Dan gaat de bouillon er door met de portwijn, de Nam Prik Pao, de laurierblaadjes,de kruidnagels en de nootmuskaat.
  5. Zet het deksel schuin op de pan en laat de inhoud 3 uren sudderen. Roer zo nu en dan door en giet er een beetje heet water bij als de inhoud van de pan wat droog lijkt te worden.
  6. Nu gaan peper en zout er bij naar smaak en eventueel nog een lepeltje balsamico azijn.
  7. Geef er rijst bij of puree met bv rode kool.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij een stevig glas rode wijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

J.A.van der Hoeden

J.A.van der Hoeden zegt:
BoZ,20171023,
Wil,
Dank voor de tip.We zullen het zeker gaan proberen.
Jan A.
wil de boer

wil de boer zegt:
Ziet er heerlijk uit ik doe bokbier erbij maar portwijn ga ik zeker ook uit proberen. Eet eens aardappels en stoofperen erbij een geweldige combinatie