Recept
« Terug naar recepten
Ham en ei cocotjes
PT20M
Ham en ei cocotjes
Een heerlijk ham en ei cocotjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ham en ei cocotjes te bereiden
1. Snijd de ham in reepjes, de tomaat in kleine stukjes en de lente-uitjes in smalle ringen.
2. Verwarm 1 eetl. boter en bak hierin de lente-uitjes 2 minuten op een laag vuur.
3. Voeg de stukjes tomaat toe en bak ze 1 minuut mee.
4. Voeg de reepjes ham toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
5. Vet 2 kleine souffléschaaltjes (cocotjes) in met boter en schep het hammengsel erin.
6. Breek de eieren boven de schaaltjes. Zet de schaaltjes in een pannetje met daarin een laag kokend water (au bain marie). Laat de eieren op een matig vuur in ca. 12 minuten stollen.
7. Roer de crème fraîche los met het bieslook, een snufje zout en een snufje peper.
8. Neem de schaaltjes uit de pan en schep de gekruide crème fraîche over de eieren.
Lekker met ‘soldaatjes’: in puntjes gesneden witbrood, in boter bruin
2. Verwarm 1 eetl. boter en bak hierin de lente-uitjes 2 minuten op een laag vuur.
3. Voeg de stukjes tomaat toe en bak ze 1 minuut mee.
4. Voeg de reepjes ham toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
5. Vet 2 kleine souffléschaaltjes (cocotjes) in met boter en schep het hammengsel erin.
6. Breek de eieren boven de schaaltjes. Zet de schaaltjes in een pannetje met daarin een laag kokend water (au bain marie). Laat de eieren op een matig vuur in ca. 12 minuten stollen.
7. Roer de crème fraîche los met het bieslook, een snufje zout en een snufje peper.
8. Neem de schaaltjes uit de pan en schep de gekruide crème fraîche over de eieren.
Lekker met ‘soldaatjes’: in puntjes gesneden witbrood, in boter bruin