Recept
« Terug naar recepten
Ham-kaaspasteitjes
PT60M
Ham-kaaspasteitjes
Een heerlijk ham-kaaspasteitjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
borrelhapjes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ham-kaaspasteitjes te bereiden
Vet 2 bakplaten in met boter.Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.Snijd er 12 rechthoekjes uit van 15x 5 centimeter.Leg de rechthoekjes op de bakplaten en zet ze 30 minuten in de koelkast.Meng in een kleine kom de ham,de roomkaas en het bieslook.Breng het mengsel op smaak met peper.Leg het ham-kaasmengsel op 6 van de rechthoeken.Laat rondom een rand van2,5 centimeter vrij en bestrijk die met het losgeklopte ei.Vouw de resterende rechthoekjes dubbel.Laat een rand van 2,5 centimeter intact en maak in de vouw vertikale inkepingen.Vouw de rechthoekjes weer uit en leg ze op de rechthoekjes met het ham-kaasmengsel.Druk de randen goed aan en bestrooi alles met een beetje parmezaanse kaas.Bak de pasteitjes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.Serveer ze warm of koud(laat ze dan eerst op een rooster afkoelen.
viyeta zegt: