Recept
« Terug naar recepten
Hambuideltjes met kaasvulling
PT20M
Hambuideltjes met kaasvulling
Deze hambuideltjes zijn heel erg leuk rond de tijd van Sinterklaas en Kerstmis omdat het cadeautjes gehalte erg hoog is. Het is altijd weer een verrassing wat erin zit en het leuke is dat je kunt variëren zodat je verschillende "cadeautjes" kunt maken.
Ik heb kruidenkaas en geitenkaas gebruikt maar je kunt natuurlijk ook de kaas gebruiken die je zelf het lekkerst vind of welke je toevallig in huis hebt.
Zorg wel voor een stevige plak ham zodat je het "cadeautje" goed kunt inpakken.
Het is geschikt als hapje, amuse of als voorgerecht maar misstaat ook niet op een buffet.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Hapjes - Amuse
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Speciale gelegenheden - Sinterklaas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hambuideltjes met kaasvulling te bereiden
- -Hak de walnoten en snijd de sjalot fijn.
- Meng de kaas, crème fraiche, sjalot, walnoten (en de honing) goed doorelkaar en schep een lepel van deze massa op de ham en vouw er een mooi pakketje van.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Je kunt dit als een amuse op een amuselepel serveren, als hapje maar ook met enkele samen op een bedje van sla als voorgerecht.