Van een Amerikaanse vriend van me die chefkok is, maar thuis z'n gezin hiermee veel plezier doet.
Mijn kinderen zijn er ook gek op.
En het is weer eens wat anders dan de geijkte Big Mac. :)
Recept
« Terug naar recepten
Hamburger met ingebouwde kaas
PT20M
Hamburger met ingebouwde kaas
Hamburger met ingebouwde kaas
Recept van:
Alkien Jacobse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
onbekend
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hamburger met ingebouwde kaas te bereiden
Doe het gehakt met de kruiden in de mengkom en meng het geheel goed door elkaar.
Maak er 4 gelijke ballen van en zet deze weg in de koelkast.
Bak intussen de uitenringen in een beetje olie lekker zacht en goudbruin.
Schep ze uit pan en zet ze apart.
Pak het gehakt erbij en de plakken kaas.
Pak een scherp mes en snijd heel voorzichtig een bal gehakt door.
Leg de 2 helften naast elkaar en pas op 1 helft een plak kaas. Zorg dat de kaas niet aan de rand komt.
Neem daarna de andere helft van de bal gehakt en plak deze erboven op.
Druk de zijkanten voorzichtig aan, zodat het de vorm van een hamburger aanneemt.
Leg deze vervolgens in een velletje folie.
Doe dit ook met de andere 3.
Laat nog 10 minuten in de koelkast.
Verwarm wat boter en de koekenpan en bak daarin om en om de burgers gaar en bruin.
Snijd intussen de bolletjes open en smeer op de onder en bovenkant wat curry en American frietsaus.
Leg daar de burger bovenop en verolgens wat uienringen.
Klap het broodje voorzichtig dicht en smullen maar !
Maak er 4 gelijke ballen van en zet deze weg in de koelkast.
Bak intussen de uitenringen in een beetje olie lekker zacht en goudbruin.
Schep ze uit pan en zet ze apart.
Pak het gehakt erbij en de plakken kaas.
Pak een scherp mes en snijd heel voorzichtig een bal gehakt door.
Leg de 2 helften naast elkaar en pas op 1 helft een plak kaas. Zorg dat de kaas niet aan de rand komt.
Neem daarna de andere helft van de bal gehakt en plak deze erboven op.
Druk de zijkanten voorzichtig aan, zodat het de vorm van een hamburger aanneemt.
Leg deze vervolgens in een velletje folie.
Doe dit ook met de andere 3.
Laat nog 10 minuten in de koelkast.
Verwarm wat boter en de koekenpan en bak daarin om en om de burgers gaar en bruin.
Snijd intussen de bolletjes open en smeer op de onder en bovenkant wat curry en American frietsaus.
Leg daar de burger bovenop en verolgens wat uienringen.
Klap het broodje voorzichtig dicht en smullen maar !