Recept
« Terug naar recepten
Hamlappen met gebakken meloen
PT20M
Hamlappen met gebakken meloen
Een heerlijk hamlappen met gebakken meloen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ramon Beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hamlappen met gebakken meloen te bereiden
Kook de aardappels in de schil. Verwarm de oven op 180 graden. Breng de hamlappen op smaak met zout en peper en bak ze in een mengsel van olie en boter kort aan beide zijden. Leg het vlees op een ovenplaat, verdeel de parmaham erover en plaats het geheel 8 tot 12 minuten in de oven. Snijd ondertussen het vruchtvlees van de meloen in stukjes. Verhit een pan met een beetje olie en bak de meloen met de fijngehakte peper tot de meloen zacht begint te worden. Voeg de bouillon en honing toe en roer goed door. Haal het vlees uit de oven en schenk het vrijgekomen bakvocht bij de meloen.
Schep een paar aardappeltjes midden op een bord. Leg er een stukje vlees en wat parmaham op en verdeel de meloen erover. Druppel wat kookvocht over het geheel en garneer met rucola.
Schep een paar aardappeltjes midden op een bord. Leg er een stukje vlees en wat parmaham op en verdeel de meloen erover. Druppel wat kookvocht over het geheel en garneer met rucola.