Recept
« Terug naar recepten
Hammetje van 'varken van weleer'
PT100M
Hammetje van 'varken van weleer'
Een heerlijk hammetje van 'varken van weleer' recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
market-carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hammetje van 'varken van weleer' te bereiden
- Meng in een kom de bruine suiker met de honing, het water en de gemalen kruidnagel.
- Maak volgens een ruitjespatroon inkervingen in de bovenkant van het hammetje. Steek in het midden van elk ruitje een kruidnagel. Plaats het hammetje op een ovenschotel of rijg het aan het spit.
- Laat het hammetje 1,5 uur garen in een voorverwarmde oven (180 °C), besprenkel het met de kruidenmengeling en draai het regelmatig om. Laat het vlees een kwartiertje rusten voor je het versnijdt.