KookJij

Harde wafels

Een heerlijk harde wafels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: ? personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: van oma naar moeder en dochters
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Harde wafels te bereiden

Doe alles tegelijk in een kom en met de hand kneden tot een grote bol.
Indien noodzakelijk een lepel koude melk toevoegen of
Likeur. Het geheel een nacht laten rusten.
Dan kleine bolletjes maken en harde suiker of rozijnen er door heen kneden. Het wafelijzer licht invetten.

Mijn kookverhaal (Mien Hamaekers)

Dit recept is een van de vele wafelrecepten die van moeder op dochter werden doorgegeven. Ik maak ze ook zo maar tussendoor, omdat ik ze lekker vind en je kunt ze lang bewaren in een blik.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

natasha

natasha zegt:
1 pak is normaal een pond
2 pakken een kilo
bert46

bert46 zegt:
Pakken bakmeel van hoe zwaar ?
mvg bert
chocolaatje

chocolaatje zegt:
dank je wel mien
Mien

Mien zegt:
een pr.zout is een snufje zout. Wij zeggen een prieseltje zout.
Groeten Mien
chcolaatje

chcolaatje zegt:
Wat is pr.zout?
Groetjes chocolaatje:D
mvanbree

mvanbree zegt:
lekker die wafel, als ze wat ouder zijn doen wij ze vaker in de broodrooster, zijn ze weer vers
Mien Hamaekers

Mien Hamaekers zegt:
Zonder wafelijzer kun je jammer genoeg geen wafels bakken. Een andere bewerking heb ik nog nooit gedaan. Bedankt voor jouw reactie. Mien
halekes

halekes zegt:
was lekker;)
halekes

halekes zegt:
het lijkt me wel lekker maar ik heb geen wafel ijzer hoe moet dat nu?:(