Recept
« Terug naar recepten
Haring-pastasalade
PT25M
Haring-pastasalade
Een heerlijk haring-pastasalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Haring-pastasalade te bereiden
Neem voor de gekleurde tagliatelle bij voorkeur groene
De tagliatelle in gezouten kokend water met de helft van de olie in een pan beetgaar koken en onder de koude kraan afspoelen.
Broccoli, asperges en worteltjes afzonderlijk beetgaar koken.
De olijven in piepkleine blokjes snijden.
De haringfilets lossnijden van de graat, de achtergebleven graatjes verwijderen en in reepjes van een halve centimeter snijden.De tomaatjes halveren.
Tagliatelle en de groenten mengen en op smaak brengen met peper en zout en de tweede helft van de olijfolie.
De haring erdoor scheppen en de salade over de borden verdelen.
Gegarneerd met olijfblokjes en tomaatpartjes srveren.
De tagliatelle in gezouten kokend water met de helft van de olie in een pan beetgaar koken en onder de koude kraan afspoelen.
Broccoli, asperges en worteltjes afzonderlijk beetgaar koken.
De olijven in piepkleine blokjes snijden.
De haringfilets lossnijden van de graat, de achtergebleven graatjes verwijderen en in reepjes van een halve centimeter snijden.De tomaatjes halveren.
Tagliatelle en de groenten mengen en op smaak brengen met peper en zout en de tweede helft van de olijfolie.
De haring erdoor scheppen en de salade over de borden verdelen.
Gegarneerd met olijfblokjes en tomaatpartjes srveren.