Recept
« Terug naar recepten
Haringsalade (hieringslaaj)
PT20M
Haringsalade (hieringslaaj)
Een heerlijk haringsalade (hieringslaaj) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 à 8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Haringsalade (hieringslaaj) te bereiden
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in 10-15 beetgaar. Spoel af onder koude kraan.
Snijd haringen, bietjes en eieren in stukjes.
Schil goudreinetten, snijd in kleine blokjes net als de augurken. Doe alles in kom.
Meng mayonaise, yoghurt en citroensap en zwarte peper. Klop goed door en meng door de gesneden ingrediënten. Schaal afdekken en minimaal 24 uur in koelkast.
Bestrooi de salade met bieslook en serveer met knapperig stokbrood.
Snijd haringen, bietjes en eieren in stukjes.
Schil goudreinetten, snijd in kleine blokjes net als de augurken. Doe alles in kom.
Meng mayonaise, yoghurt en citroensap en zwarte peper. Klop goed door en meng door de gesneden ingrediënten. Schaal afdekken en minimaal 24 uur in koelkast.
Bestrooi de salade met bieslook en serveer met knapperig stokbrood.
Mijn kookverhaal (Gerrie van Rossum)
Bij de bereidingstijd komt dus nog 1 dag in de koelkast.
retired zegt: