Recept
« Terug naar recepten
Hartig gevulde appel
PT40M
Hartig gevulde appel
Een heerlijk hartig gevulde appel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Landleven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartig gevulde appel te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de salie, snijd de ene helft fijn en bewaar de andere helft. Was de appels, snijd een kapje van de bovenkant, verwijder het klokhuis, maar laat de onderkant heel. Hol de binnenkant van de appels uit en bewaar het vruchtvlees. Fruit de fijngesneden ui in de boter en voeg het gehakt, de fijngesneden salie en het vruchtvlees van de appels toe. Laat het vijf minuten pruttelen en voeg zout en peper naar smaak toe. Schenk de helft van de port erbij, roer het daarna nog eens goed door en schep de vulling in de appels. Zet ze in een ovenschaal en bak ze twintig minuten in de oven. Laat in een steelpannetje de rest van de port iets inkoken tot een dunne saus. Serveer de appels met de portsaus en de bewaarde blaadjes salie.
derbyke zegt: