Recept
« Terug naar recepten
Hartig pindakaas-taartje met paprika
PT75M
Hartig pindakaas-taartje met paprika
Een heerlijk hartig pindakaas-taartje met paprika recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Caroline Overman
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Een hele oude Tip
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartig pindakaas-taartje met paprika te bereiden
Voorbereiden:
Prei in dunne ringen snijden. Van rode paprika 6 mooie ringen snijden, rest van paprika's in stukjes snijden. Boter verhitten, prei en stukjes paprika toevoegen. Ca. 3 minuten zachtjes bakken, af en toe omscheppen. Tijm en chilipoeder erdoor scheppen.
Eieren loskloppen met slagroom, zout en peper. Pindakaas en ketjep erdoor roeren. Bijven roeren tot glad mengsel. Prei-paprikamengsel erdoor scheppen.
Pinda's grof hakken, taartvormpjes invetten. Croissantdeeg uitrollen volgens gebruiksaanwijzing. Taartvormpjes ermee bekleden. In bodem gaatjes prikken. Bestrooien met paneermeel. Pindakaas-groentenmengsel erin scheppen. In midden van taartje paprika-ring leggen. Binnen ring pinda's strooien. Taartjes tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 200grC. Taartjes 1 richel onder midden in oven schuiven. In 25 minuten goudbruin en gaar bakken.
Lekker met een gemengde salade.
Prei in dunne ringen snijden. Van rode paprika 6 mooie ringen snijden, rest van paprika's in stukjes snijden. Boter verhitten, prei en stukjes paprika toevoegen. Ca. 3 minuten zachtjes bakken, af en toe omscheppen. Tijm en chilipoeder erdoor scheppen.
Eieren loskloppen met slagroom, zout en peper. Pindakaas en ketjep erdoor roeren. Bijven roeren tot glad mengsel. Prei-paprikamengsel erdoor scheppen.
Pinda's grof hakken, taartvormpjes invetten. Croissantdeeg uitrollen volgens gebruiksaanwijzing. Taartvormpjes ermee bekleden. In bodem gaatjes prikken. Bestrooien met paneermeel. Pindakaas-groentenmengsel erin scheppen. In midden van taartje paprika-ring leggen. Binnen ring pinda's strooien. Taartjes tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 200grC. Taartjes 1 richel onder midden in oven schuiven. In 25 minuten goudbruin en gaar bakken.
Lekker met een gemengde salade.
Mijn kookverhaal (Caroline Overman)
Doordat je ze kunt invriezen, klaar te maken op een rustig moment, waardoor je tijdens een feestje of een speciaal etentje goed voor de dag kunt komen. Niet te lang in de vriezer laten, maximaal 2 maanden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
enilorac zegt:
Hilde en ik weten wat we aan elkaar hebben. Die 10 is leuk, en ik zou zeggen, ga aan de slag, proef en oordeel . . Zelf vond ik ze heerlijk, en wilde het graag met jullie delen . . .
Groetjes, Caroline
enilorac zegt: