Recept
« Terug naar recepten
Hartige kiptaart
PT50M
Hartige kiptaart
Een heerlijk hartige kiptaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige kiptaart te bereiden
Kook de kipfilet gaar en snij deze in kleine blokjes.
Was de prei.
Snij de prei en de ui in ringen.
Kook de boontjes zodat ze nog knapperig zijn.
Was de champignons en snij ze in plakjes.
Bak de ui en de prei in wat boter.
Voeg de champignons en de boontjes toe.
Klop de eieren met de room, de bloem, mosterd, kerriepoeder, peper, zout en ketjap.
Voeg hierbij de kip en de gebakken groenten bij.
Beboter een springvorm en bekleed deze met bakpapier.
Giet het beslag hierin.
Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200 graden C. gaar in 25 min.
Was de prei.
Snij de prei en de ui in ringen.
Kook de boontjes zodat ze nog knapperig zijn.
Was de champignons en snij ze in plakjes.
Bak de ui en de prei in wat boter.
Voeg de champignons en de boontjes toe.
Klop de eieren met de room, de bloem, mosterd, kerriepoeder, peper, zout en ketjap.
Voeg hierbij de kip en de gebakken groenten bij.
Beboter een springvorm en bekleed deze met bakpapier.
Giet het beslag hierin.
Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200 graden C. gaar in 25 min.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept

bertal zegt:
Fijn dat hij onwijs lekker was, heb hem zelf ook al eens gemaakt.
bedankt voor de leuke reactie:);)succes met het koken.
m.v.g. Bert Allers

Karin zegt:

bertal zegt:
Proficiat en dan nog je eigen inbreng er van gemaakt.
succes:);)
m.v.g. Bert Allers

k_lotterman zegt:

bertal zegt:
Gebruik er maar gewone sperzieboontjes voor, en dan beetgaar koken dat ze nog knapperig zijn.
veel succes:);)
m.v.g. Bert Allers

k_lotterman zegt:

bertal zegt:
Bedankt voor je reactie,
Maar volgens de receptuur is het toch
10 eieren.
Proberen maar :):)
m.v.g. Bert
bertal zegt:
Succes ermee, ik hoor het wel of die gelukt is.:);)
m.v.g. Bert Allers