Heerlijk makkelijk recpect en een variatie op nasi..
Je kunt met de groeten eindeloos varieren.
Recept
« Terug naar recepten
Hartige kruidige rijst met pittige boontjes
PT40M
Hartige kruidige rijst met pittige boontjes
Een heerlijk hartige kruidige rijst met pittige boontjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Helen Bijlsma
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige kruidige rijst met pittige boontjes te bereiden
Kook de rijst volgens de verpakking.
Als deze aan het droogstomen is kun je verder gaan met het klaarmaken van het mengsel wat door de rijst moet.
--> Bak het teentje knoflook met het uitje in de wok aan,voeg daarna het gehakt toe en bak dit lekker bruin.
Voeg hierna de kruiden toe en bak deze even lekker mee zodat het heerlijk gaat geuren. Voeg daarna de groenten toe en wok deze ook even mee.
Als je dit gedaan hebt kun je de rijst lekker mee wokken. Zo krijg je een lekkere droge korrel,en een heerlijk geurend mengsel.
Als je geen 2 wokken in huis hebt is het handig om de rijst even in een opdienschaal te doen. Zodat je de wok kunt gebruiken voor de boontjes.
Voor de boontjes:
--> Kook de boontjes beetgaar.
Ook als je diepvries boontjes gebruikt zou ik ze even kort koken.
Wok de boontjes even in de wok eventueel met wat zout erbij.
--> Maak van de currypasta een papje met wat water,en voeg deze toe aan de boontjes. Laat het gehaal even lekker suderen ongeveer 10 minutjes.
Dien het geheel op in een mooischaaltje. Strooi er was cachewnootjes over voor de garnering.
Dien de gerechten apart op.
Lekker met wat kroepoek,sate,atjam/tjampoer!
Eet smakelijk!
Als deze aan het droogstomen is kun je verder gaan met het klaarmaken van het mengsel wat door de rijst moet.
--> Bak het teentje knoflook met het uitje in de wok aan,voeg daarna het gehakt toe en bak dit lekker bruin.
Voeg hierna de kruiden toe en bak deze even lekker mee zodat het heerlijk gaat geuren. Voeg daarna de groenten toe en wok deze ook even mee.
Als je dit gedaan hebt kun je de rijst lekker mee wokken. Zo krijg je een lekkere droge korrel,en een heerlijk geurend mengsel.
Als je geen 2 wokken in huis hebt is het handig om de rijst even in een opdienschaal te doen. Zodat je de wok kunt gebruiken voor de boontjes.
Voor de boontjes:
--> Kook de boontjes beetgaar.
Ook als je diepvries boontjes gebruikt zou ik ze even kort koken.
Wok de boontjes even in de wok eventueel met wat zout erbij.
--> Maak van de currypasta een papje met wat water,en voeg deze toe aan de boontjes. Laat het gehaal even lekker suderen ongeveer 10 minutjes.
Dien het geheel op in een mooischaaltje. Strooi er was cachewnootjes over voor de garnering.
Dien de gerechten apart op.
Lekker met wat kroepoek,sate,atjam/tjampoer!
Eet smakelijk!
p.ooms zegt: