Recept
« Terug naar recepten
hartige oliebollen
PT60M
hartige oliebollen
Een heerlijk hartige oliebollen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gert-Jan Bijlsma
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe hartige oliebollen te bereiden
Maak van de gehakt kleine balletjes en kook deze in ruim water totdat deze gaar zijn.
Maak de oliebollen mix klaar zoals op het pak maar gebruik in plaats van water de bouillon van de gehakt.
Laat de mix rijzen.
Als dit gebeurt is voeg dan de gehaktballetjes toe en dan goed door het beslag heen roeren. LET OP tijdens het bakken zakken de balletjes naar onderen in de mix dus zo nu en dan even het beslag omroeren.
Dan de oliebolen bakken in de frituur of een ander pan. Niet te veel tegelijk anders word het vet te koud en nemen de bollen te veel vet op. Serveer de bollen warm dan zijn ze het lekkerst.
Als ze koud zijn kan je ze opwarmen in een niet al te hete oven.
Eet smakelijk
Maak de oliebollen mix klaar zoals op het pak maar gebruik in plaats van water de bouillon van de gehakt.
Laat de mix rijzen.
Als dit gebeurt is voeg dan de gehaktballetjes toe en dan goed door het beslag heen roeren. LET OP tijdens het bakken zakken de balletjes naar onderen in de mix dus zo nu en dan even het beslag omroeren.
Dan de oliebolen bakken in de frituur of een ander pan. Niet te veel tegelijk anders word het vet te koud en nemen de bollen te veel vet op. Serveer de bollen warm dan zijn ze het lekkerst.
Als ze koud zijn kan je ze opwarmen in een niet al te hete oven.
Eet smakelijk
andres van zegt: