Recept
« Terug naar recepten
Hartige panna cotta met vijgensalade
PT20M
Hartige panna cotta met vijgensalade
Een heerlijk hartige panna cotta met vijgensalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Delicious
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige panna cotta met vijgensalade te bereiden
Vet de timbaaltjes licht in.
Week de gelatineblaadjes 5 min. in koud water.
Breng de room in een steelpan op matig vuur net aan de kook.
Neem van het vuur en los de kaas er in op.
Knijp de gelatineblaadjes uit.
Voeg ze toe aan het roommengsel en roer tot ze zijn opgelost.
Schenk het mengsel in de vormpjes, dek het af met folie en zet 4 uur( os 1 nacht) in de koelkast.
Bereid de volgende dag de salade.
Klop de balsamicoazijn en olie door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper en schep door de rest van de ingredienten.
Ga met een mes langs de randen van de timbaaltjes en keer ze om op borden.
Serveer met de salade ernaast.
Besprenkel de panna cotta met de evt. overgebleven dressing.
Serveer met brood
Week de gelatineblaadjes 5 min. in koud water.
Breng de room in een steelpan op matig vuur net aan de kook.
Neem van het vuur en los de kaas er in op.
Knijp de gelatineblaadjes uit.
Voeg ze toe aan het roommengsel en roer tot ze zijn opgelost.
Schenk het mengsel in de vormpjes, dek het af met folie en zet 4 uur( os 1 nacht) in de koelkast.
Bereid de volgende dag de salade.
Klop de balsamicoazijn en olie door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper en schep door de rest van de ingredienten.
Ga met een mes langs de randen van de timbaaltjes en keer ze om op borden.
Serveer met de salade ernaast.
Besprenkel de panna cotta met de evt. overgebleven dressing.
Serveer met brood