Recept
« Terug naar recepten
Hartige petit fours
PT25M
Hartige petit fours
Een heerlijk hartige petit fours recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige petit fours te bereiden
Meng 200 g geitenkaas met de peterselie en basilicum en peper naar smaak. Meng de helft met de rode paprikablokjes en de andere helft met de gele paprikablokjes. Bestrijk 3 sneetjes brood met kruidenkaas met rode paprika en 3 sneetjes met kruidenkaas met gele paprika. Beleg al deze sneetjes met ham. Leg de sneetjes met gele paprika op de sneetjes met rode paprika. Bestrijk de laatste 3 sneetjes aan beide kanten met de naturel geitenkaas en leg ze op de stapeltjes. Snijd deze stapeltjes met een elektrisch mes of een scherp kartelmes zonder te duwen elk in 4 mooie vierkantjes. Garneer de petitfours bovenop met een toefje rucolakers en partjes tomaat. Zet de petitfours op een mooie schaal en zet ze tot gebruik in de koelkast
Tips:
- Vervang de ham eens door plakjes gerookte zalm, gerookte eendenborstfilet of casselerrib.
- Schil de kerstomaatjes heel dun en rol het schilletje op tot een klein roosje.
Tips:
- Vervang de ham eens door plakjes gerookte zalm, gerookte eendenborstfilet of casselerrib.
- Schil de kerstomaatjes heel dun en rol het schilletje op tot een klein roosje.
Anna zegt:
Succes!;)