Recept
« Terug naar recepten
Hartige taart met stoofvlees
PT60M
Hartige taart met stoofvlees
Een heerlijk hartige taart met stoofvlees recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
marc de pester
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige taart met stoofvlees te bereiden
Snij het vlees in stukken en braad het aan in de boter.
Bak al omscheppend de fijngehakte uien mee.
Voeg laurierblad, kruidnagel, kaneel, azijn en vleesbouillon toe.
Laat alles in een gesloten pan in 2-3 uur gaarstoven.
Bereidingswijze
Bind de saus met een papje van de bloem en een beetje water en breng de saus op smaak met zout en peper.
Schep de zilveruitjes door het stoofvlees.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg intussen de ontdooide bladerdeegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een lap.
Schep het stoofvlees in een ingevette ovenschaal.
Dek de schaal af met de lap deeg en prik met een vork hier en daar gaatjes in het oppervlak.
Snij het overhangende deeg weg, snij er figuurtjes uit en versier het deeg ermee.
Bestrijk het deeg met de losgeklopte eierdooier.
Bak de pie ongeveer 20 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin is.
Serveertips
Lekker met rode kool en aardappelkroketjes.
Bak al omscheppend de fijngehakte uien mee.
Voeg laurierblad, kruidnagel, kaneel, azijn en vleesbouillon toe.
Laat alles in een gesloten pan in 2-3 uur gaarstoven.
Bereidingswijze
Bind de saus met een papje van de bloem en een beetje water en breng de saus op smaak met zout en peper.
Schep de zilveruitjes door het stoofvlees.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg intussen de ontdooide bladerdeegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een lap.
Schep het stoofvlees in een ingevette ovenschaal.
Dek de schaal af met de lap deeg en prik met een vork hier en daar gaatjes in het oppervlak.
Snij het overhangende deeg weg, snij er figuurtjes uit en versier het deeg ermee.
Bestrijk het deeg met de losgeklopte eierdooier.
Bak de pie ongeveer 20 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin is.
Serveertips
Lekker met rode kool en aardappelkroketjes.