KookJij

Hartige taart met stoofvlees

Een heerlijk hartige taart met stoofvlees recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: marc de pester
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartige taart met stoofvlees te bereiden

Snij het vlees in stukken en braad het aan in de boter.
Bak al omscheppend de fijngehakte uien mee.
Voeg laurierblad, kruidnagel, kaneel, azijn en vleesbouillon toe.
Laat alles in een gesloten pan in 2-3 uur gaarstoven.
Bereidingswijze
Bind de saus met een papje van de bloem en een beetje water en breng de saus op smaak met zout en peper.
Schep de zilveruitjes door het stoofvlees.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg intussen de ontdooide bladerdeegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een lap.
Schep het stoofvlees in een ingevette ovenschaal.
Dek de schaal af met de lap deeg en prik met een vork hier en daar gaatjes in het oppervlak.
Snij het overhangende deeg weg, snij er figuurtjes uit en versier het deeg ermee.
Bestrijk het deeg met de losgeklopte eierdooier.
Bak de pie ongeveer 20 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin is.
Serveertips
Lekker met rode kool en aardappelkroketjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst