Recept
« Terug naar recepten
Hartige Taart Spinazie
PT50M
Hartige Taart Spinazie
Een heerlijk hartige taart spinazie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karin Lotterman
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Allrecipes.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige Taart Spinazie te bereiden
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 40 minuten
1.De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
2.Rol het bladerdeeg uit (indien nodig) en bedek er een taartvorm of springvorm mee. Voeg alle ingrediënten samen in een kom en meng goed. Giet het spinazie mengsel over het deeg.
3.Bak in de oven gedurende 40 minuten, of totdat de quiche stevig is.
Bereiding: 40 minuten
1.De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
2.Rol het bladerdeeg uit (indien nodig) en bedek er een taartvorm of springvorm mee. Voeg alle ingrediënten samen in een kom en meng goed. Giet het spinazie mengsel over het deeg.
3.Bak in de oven gedurende 40 minuten, of totdat de quiche stevig is.
Mijn kookverhaal (Karin Lotterman)
Ik wilde graag een keer een hartige taart maken, maar dan zonder kaas omdat mijn man dat niet lust. Het is dus een vrij luchtige taart, zonder kaas en vlees erin.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
willydelcart zegt:
Een klein foutje: bladerdeeg of filodeeg?
Het ene kan je uitrollen (bladerdeeg met boter gemaakt), het andere zijn flinterdunne velletjes waar geen rollen aan te pas komt. Snel werken om ze niet te laten uitdrogen en elk laagje telkens met boter of olie bestrijken. Zoals de Grieken 'spanakopita' maken.
Ik denk dat de 2 een beetje door elkaar gehaald worden.
Ik ben voorzichtig, ik wil hier niet de hele kook-jij gemeenschap op mijn dak krijgen.
De foto toont wel een quiche met kaas, bladerdeeg en zwarte olijf. Maar daar maak heb ik geen probleem mee. Ik doe dat zelf ook: pluk wat beeldjes van het internet. Tenslotte geeft de foto het hele idee min of meer weer.
Karin zegt: