KookJij

Hartige Taart Spinazie

Een heerlijk hartige taart spinazie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Allrecipes.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartige Taart Spinazie te bereiden

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 40 minuten

1.De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
2.Rol het bladerdeeg uit (indien nodig) en bedek er een taartvorm of springvorm mee. Voeg alle ingrediënten samen in een kom en meng goed. Giet het spinazie mengsel over het deeg.

3.Bak in de oven gedurende 40 minuten, of totdat de quiche stevig is.

Mijn kookverhaal (Karin Lotterman)

Ik wilde graag een keer een hartige taart maken, maar dan zonder kaas omdat mijn man dat niet lust. Het is dus een vrij luchtige taart, zonder kaas en vlees erin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Karin

Karin zegt:
Het is toch echt bladerdeeg die je kan uitrollen als een grote lap. Ik vond het erg lekker maar met wat vlees er doorheen vind ik het toch lekkerder. :p
willydelcart

willydelcart zegt:
Lijkt me een goed recept. Al bij al een snelle spinazie-quiche. Heb ik het juist?
Een klein foutje: bladerdeeg of filodeeg?
Het ene kan je uitrollen (bladerdeeg met boter gemaakt), het andere zijn flinterdunne velletjes waar geen rollen aan te pas komt. Snel werken om ze niet te laten uitdrogen en elk laagje telkens met boter of olie bestrijken. Zoals de Grieken 'spanakopita' maken.
Ik denk dat de 2 een beetje door elkaar gehaald worden.
Ik ben voorzichtig, ik wil hier niet de hele kook-jij gemeenschap op mijn dak krijgen.
De foto toont wel een quiche met kaas, bladerdeeg en zwarte olijf. Maar daar maak heb ik geen probleem mee. Ik doe dat zelf ook: pluk wat beeldjes van het internet. Tenslotte geeft de foto het hele idee min of meer weer.