Recept
« Terug naar recepten
Hartige vlaai met mosselen
PT60M
Hartige vlaai met mosselen
Een heerlijk hartige vlaai met mosselen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Culinaire zaken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige vlaai met mosselen te bereiden
Voorbereiding:
Klop het ei los. Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden.
Bereiding:
Van de broodmix met de boter en het water een soepel deeg bereiden volgens de aanwijzingen op het pak, en dit, afgedekt, op een warme plaats een uur laten rijzen.
De spinazie met aanhangend water verwarmen en laten slinken, in een zeef laten uitlekken en al het kookvocht eruit drukken.
De olie verhitten en de spekblokjes hierin zachtjes uitbakken.
Ze uit de pan scheppen en laten uitlekken op keukenpapier.
De uien snipperen en in het bakvet goudgeel fruiten, de shiitake in plakjes snijden en 2 minuten omscheppend meebakken.
De mosselen, de uitgebakken spekjes, de roomkaas en de losgeklopte eieren erdoor roeren en de pit uitzetten.
Het deeg doorkneden, dun uitrollen en er een ingevette vlaaivorm van 28 centimeter doorsnede mee bekleden, hier en daar met een vork inprikken en de vulling erop scheppen.
Van de restjes deeg reepjes snijden en in ruitpatroon over de vulling leggen.
De vlaai nog een half uur afgedekt laten narijzen op een warme plaats, daarna met losgeklopt ei bestrijken.
De vlaai in het midden van een vrij hete oven (210°C) in circa 40 minuten goudbruin en gaar laten worden.
Klop het ei los. Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden.
Bereiding:
Van de broodmix met de boter en het water een soepel deeg bereiden volgens de aanwijzingen op het pak, en dit, afgedekt, op een warme plaats een uur laten rijzen.
De spinazie met aanhangend water verwarmen en laten slinken, in een zeef laten uitlekken en al het kookvocht eruit drukken.
De olie verhitten en de spekblokjes hierin zachtjes uitbakken.
Ze uit de pan scheppen en laten uitlekken op keukenpapier.
De uien snipperen en in het bakvet goudgeel fruiten, de shiitake in plakjes snijden en 2 minuten omscheppend meebakken.
De mosselen, de uitgebakken spekjes, de roomkaas en de losgeklopte eieren erdoor roeren en de pit uitzetten.
Het deeg doorkneden, dun uitrollen en er een ingevette vlaaivorm van 28 centimeter doorsnede mee bekleden, hier en daar met een vork inprikken en de vulling erop scheppen.
Van de restjes deeg reepjes snijden en in ruitpatroon over de vulling leggen.
De vlaai nog een half uur afgedekt laten narijzen op een warme plaats, daarna met losgeklopt ei bestrijken.
De vlaai in het midden van een vrij hete oven (210°C) in circa 40 minuten goudbruin en gaar laten worden.