Recept
« Terug naar recepten
Hashbrowns
PT60M
Hashbrowns
Een heerlijk hashbrowns recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Australie
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Masterchef
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hashbrowns te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
2. Bestrooi een braadslee met een laag zeezout en leg de aardappels daar (gewassen, maar ongeschild) op.
Zet 45 minuten in de oven zodat ze net een beetje zacht beginnen te worden.
3. Laat afkoelen en schil de aardappels. Rasp ze vervolgens grof (in 'lange' slierten, geen korte stukjes, dan krijg je puree).
4. Breng op smaak met wat zout.
5. Dip de bakringen in koud water, duw daar vervolgens de geraspte aardappels in. Door het zetmeel blijft het aan elkaar 'plakken'.
6. Verhit de frituurolie tot 180 graden C. Haal de bakringen voorzichtig van de aardappels af.
7. Leg de aardappeltorentjes voorzichtig (met een schuimspaan) in de frituurpan zodat ze niet breken.
Bak ze goudbruin en knapperig vanbuiten in ongeveer 3-5 minuten.
Bestrooi met nog wat zout.
2. Bestrooi een braadslee met een laag zeezout en leg de aardappels daar (gewassen, maar ongeschild) op.
Zet 45 minuten in de oven zodat ze net een beetje zacht beginnen te worden.
3. Laat afkoelen en schil de aardappels. Rasp ze vervolgens grof (in 'lange' slierten, geen korte stukjes, dan krijg je puree).
4. Breng op smaak met wat zout.
5. Dip de bakringen in koud water, duw daar vervolgens de geraspte aardappels in. Door het zetmeel blijft het aan elkaar 'plakken'.
6. Verhit de frituurolie tot 180 graden C. Haal de bakringen voorzichtig van de aardappels af.
7. Leg de aardappeltorentjes voorzichtig (met een schuimspaan) in de frituurpan zodat ze niet breken.
Bak ze goudbruin en knapperig vanbuiten in ongeveer 3-5 minuten.
Bestrooi met nog wat zout.