Recept
« Terug naar recepten
Hasselback aardappelen met warme specerijen
PT15M
Hasselback aardappelen met warme specerijen
Een heerlijk hasselback aardappelen met warme specerijen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karin Lotterman
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
300 kCal energie
5 Gram eiwit
12 Gram vet
43 Gram koolhydraten
5 Gram eiwit
12 Gram vet
43 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Noorwegen
Keuken:
Europese
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hasselback aardappelen met warme specerijen te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij van de onderkanten over de breedte van de aardappelen een plakje zodat ze blijven staan en snij ze dan om de 5 mm. in tot bijna onderaan. Zet de aardappelen in een ovenschaal. Vermeng de boter met de specerijen, zout en peper. Smeer de boter in de inkepingen en over de aardappelen en bak ze in het midden van de oven in ± 50 minuten gaar en bruin.
Mijn kookverhaal (Karin Lotterman)
Ik wil ze zelf binnenkort ook maken, het lijkt me heerlijk. Misschien een idee: de aardappelen bestrijken met wat honing. Dan heb je een lekkere zoete aardappel.
Marina zegt:
Moet zeker smaken. Ga het proberen. :p