KookJij

Hasselback aardappelen met warme specerijen

Een heerlijk hasselback aardappelen met warme specerijen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie: 300 kCal energie
5 Gram eiwit
12 Gram vet
43 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Noorwegen
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hasselback aardappelen met warme specerijen te bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij van de onderkanten over de breedte van de aardappelen een plakje zodat ze blijven staan en snij ze dan om de 5 mm. in tot bijna onderaan. Zet de aardappelen in een ovenschaal. Vermeng de boter met de specerijen, zout en peper. Smeer de boter in de inkepingen en over de aardappelen en bak ze in het midden van de oven in ± 50 minuten gaar en bruin.

Mijn kookverhaal (Karin Lotterman)

Ik wil ze zelf binnenkort ook maken, het lijkt me heerlijk. Misschien een idee: de aardappelen bestrijken met wat honing. Dan heb je een lekkere zoete aardappel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Marina

Marina zegt:
Ziet er erg lekker en origineel uit.
Moet zeker smaken. Ga het proberen. :p
lia de jong

lia de jong zegt:
Dit is het lekkerste aardappelgerecht, ik eet nooit meer iets anders.
slaatje

slaatje zegt:
Ik heb over de groene salade en kip heen gekeken. Sorry. ;):p
slaatje

slaatje zegt:
Als liefhebber van aardappelen ga ik dit zeker proberen. Heb je er nog een groente/vlees suggestie uit Noorwegen bij? ;) Groetjes Gerda