De plakjes chorizo maken de stamppot lekker pittig. De lente-uitjes zorgen voor een lekkere beet.
Smalle reepjes paprika zijn ook lekker door deze stamppot.
Recept
« Terug naar recepten
Andijviestamppot met chorizo en lenteuitjes
PT20M
Andijviestamppot met chorizo en lenteuitjes
Een variatie op de rauwe andijviestamppot met spekjes. Deze stamppot heb ik gemaakt met uitgebakken plakjes chorizo en lente-uitjes. Lekker pittig.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Andijviestamppot met chorizo en lenteuitjes te bereiden
- Schil en was de aardappelen. Kook de aardappelen met zout in plm. 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af . Zet ze terug op de warmtebron en laat ze nog even goed droogstomen. Stamp
de aardappelen fijn. Maak er met de melk en de boter een romige puree
van. Breng de puree op smaak met de kruiden. - Maak de andijvie schoon. Was de andijvie en snij deze in hele smalle reepjes.
- Snij de chorizo in niet te dunne plakjes.
- Maak de lente-uitjes schoon en snij deze in ringetjes.
- Bak de plakjes chorizo in een droge koekenpan tot ze lekker knapperig zijn. Giet het overtollige vet weg.
- Roer de andijvie door de puree. Roer de chorizo en de lente-uitjes door de
puree.