Stamppot rauwe andijvie smaakt eigenlijk altijd en mijn man is er dol op. Ik had nog een stuk chorizo en een paar plakjes zachte geitenkaas over in de koelkast. Zo kwam ik op deze andijviestamppot die we super lekker vonden.
De zachte geitenkaas wordt met de aardappelen gestampt.
Recept
« Terug naar recepten
Stamppot andijvie met chorizo, paprika en geitenkaas
PT15M
Stamppot andijvie met chorizo, paprika en geitenkaas
De zachte geitenkaas is heel subtiel aanwezig in de stamppot. Door de ingrediënten eigenlijk een Spaanse andijviestamppot. maar ik denk dat geen Spanjaard ooit zo'n stamppot gegeten heeft. Jammer voor die
Spanjaard want de stamppot is echt verrukkelijk.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot andijvie met chorizo, paprika en geitenkaas te bereiden
- Bak de plakjes chorizo in een droge koekenpan knapperig. Haal de chorizo uit de pan, verwijder het grootste deel van het vrijgekomen vet, hou plm. 1 eetlepel over in de pan.
- Bak in het overgebleven vet de uien en de knoflooksnippers glazig. Bak de stukjes paprika even mee.
- Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en laat ze even goed droogstomen.
- Stamp de aardappelen met de melk en de geitenkaas tot een grove stamppot. Roer beetje bij beetje de rauwe andijvie door de gestampte aardappelen. Roer de chorizo en de paprika, ui en knoflook door de stamppot.
- Maak de stamppot op smaak met peper, zout en chilivlokken.
- Warm de stamppot nog even goed door.