KookJij

Zwitsere Alpenmacaroni - Schweizer Älplermagronen

Een recept uit de Zwitserse Alpen. Ovenschotel van macaroni, gekookte aardappelen, kaas en gebakken uien. Voor ons een vreemde combinatie maar het smaakt heerlijk.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie: 690 kCal energie
26 Gram eiwit
24 Gram vet
87 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Zwitserland
Keuken: Europese
Bron: https://www.lecker.de/aelplermagronen-mit-apfelmus-5691.html
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zwitsere Alpenmacaroni - Schweizer Älplermagronen te bereiden

  1. Aardappelen schillen, in kleine blokjes snijden en plm. 8 tot 10 minuten koken in water met zout.­ Afgieten en nog even terug in de pan goed laten droogstomen.
  2. Melk met wat zout aan de kook brengen. Macaroni hierin plm. 10 minuten koken tot al het vocht is opgenomen door de pasta.
  3. Uien pellen en in dunne halve ringen snijden. Boter smelten in een grote koekenpan. Uien hierin goudbruin bakken.
  4. Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onder-warmte
  5. Pasta en aardappelblokjes samen met 2/3 van de kaas door elkaar mengen.Op smaak maken met peper, zout en wat nootmuskaat. Mengsel overdoen in een ovenschaal.
  6. Gebakken uien erover verdelen. Rest van de kaas erover strooien.
  7. In de voorverwarmde oven in 15 tot 20 minuten goudbruin bakken.
  8. Lekker met appelmoes of een salade.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Wij hebben veel vakanties doorgebracht in de bergen. Wandelingen gemaakt. Van hut naar hut gelopen en daar de nachten doorgebacht.. In de hutten was er vaak "Bergsteiger-essen". Eenvoudig eten maar altijd smaakvol.. Ook dit is één van de maaltijden die we kregen na een lange en inspannende wandeling.
Ik heb dit nu al een paar keer thuis gemaakt en het smaakt ons ook na een wandeling lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst