KookJij

Hasselback Tomaat Caprese

Voor bij de aardappelsalade met gerookte kip vanavond ( die in de koelkast lekker op smaak staat te komen ) zocht ik nog een snel en een simpel groentebijgerecht . De koelkast leverde 1 vleestomaat, 2 grote trostomaten en een bol mozzarella op. In de keukenkast stond nog een onaangebroken potje pesto genovese. Voilà caprese tomaat. Simpel,snel klaar en verkoelend lekker met deze broeierige temperaturen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hasselback Tomaat Caprese te bereiden

  1. Snij de tomaten 4 of 5 keer in en niet helemaal door.
  2. Snij de bol uitgelekte mozzarella in precies zoveel dunne plakjes als gemaakte inkepingen.
  3. Kwast de inkepingen in met wat pesto en steek een plakje mozzarella in elke opening.
  4. Kwast er een likje olijfolie over en maal er wat 4 seizoenen of andere peper overheen.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Staat met een
kleinere soort tomaat ook leuk op een buffet, of bij een bbq.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst