Staat met een
kleinere soort tomaat ook leuk op een buffet, of bij een bbq.
Recept
« Terug naar recepten
Hasselback Tomaat Caprese
PT20M
Hasselback Tomaat Caprese
Voor bij de aardappelsalade met gerookte kip vanavond ( die in de koelkast
lekker op smaak staat te komen ) zocht ik nog een snel en een simpel
groentebijgerecht . De koelkast leverde 1 vleestomaat, 2 grote trostomaten
en een bol mozzarella op. In de keukenkast stond nog een onaangebroken
potje pesto genovese. Voilà caprese tomaat. Simpel,snel klaar en
verkoelend lekker met deze broeierige temperaturen.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hasselback Tomaat Caprese te bereiden
- Snij de tomaten 4 of 5 keer in en niet helemaal door.
- Snij de bol uitgelekte mozzarella in precies zoveel dunne plakjes als gemaakte inkepingen.
- Kwast de inkepingen in met wat pesto en steek een plakje mozzarella in elke opening.
- Kwast er een likje olijfolie over en maal er wat 4 seizoenen of andere peper overheen.