Recept
« Terug naar recepten
Hati Ajam
PT45M
Hati Ajam
Een oud bijgerecht voor bij de rijsttafel. En tevens een eerbiedig gebaar naar de kippenlevertjes.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hati Ajam te bereiden
- Verhit de olie in de wok en fruit de uien, knoflook en gember aan tot de uien zacht zijn geworden.
- Doe er dan bij de suiker, de trassi, de Badjak, de pindakaas. Roer dit geheel goed door en maak er zo een homogeen mengsel als mogelijk is van.
- Doe de kippnlevertjes er bij en bak al roerende weer 5 minuten.
- Doe de kippen bouillon er bij en breng aan de kook.
- Doe er dan de kokosmelk er bij en breng weer aan de kook. Roeren!!!.
- Proef of er nog zout en peper bij moet.
- Geef er witte rijst bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij ijswater, koud bier, jasmijn thee of een niet al te droge witte wijn.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
yvonne zegt:
Ik ga het zeker proberen.