Recept
« Terug naar recepten
Havermoutkoeken
PT60M
Havermoutkoeken
Een heerlijk havermoutkoeken recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Babette Vandaele
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Nagerecht
- > Kinderen - Traktatie
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Havermoutkoeken te bereiden
Vet een bakblik in met 25 gr boter.
Smelt de boter met de suiker en de stroop of honing in een steelpan op een laag vuur. Roer met een houten lepel. Haal de pan van het vuur. Roer de havermout en het gemberpoeder door het mengsel. Giet alles in het bakblik. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Laat het 15 minuten in het bakblik rusten. Verwarm de oven ondertussen op 150 graden. Laat de koek minstens 40 minuten bakken tot hij goudbruin maar nog een beetje zacht in het midden is. De koek word stevig bij het afkoelen. Laat de koek in het bakblik afkoelen. Snijd hem in vierkante stukken. Haal ze uit de vorm als ze stevig genoeg zijn.
Smelt de boter met de suiker en de stroop of honing in een steelpan op een laag vuur. Roer met een houten lepel. Haal de pan van het vuur. Roer de havermout en het gemberpoeder door het mengsel. Giet alles in het bakblik. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Laat het 15 minuten in het bakblik rusten. Verwarm de oven ondertussen op 150 graden. Laat de koek minstens 40 minuten bakken tot hij goudbruin maar nog een beetje zacht in het midden is. De koek word stevig bij het afkoelen. Laat de koek in het bakblik afkoelen. Snijd hem in vierkante stukken. Haal ze uit de vorm als ze stevig genoeg zijn.