KookJij

Hazelnootschuimtaart

Een heerlijk hazelnootschuimtaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 15 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hazelnootschuimtaart te bereiden

Maak de hazelnoten fijn (niet te fijn), er mogen best nog wel wat grove stukjes in zitten, en rooster deze in de koekepan.

Verwarm de oven voor op 140 gr bak hem in 2 uur af
klop de eiwitten stijf, en voeg telkens wat suiker (gewone suiker, 150 gr)toe, en klop het dan weer helemaal glad.
Meng als laatste er de hazelnoten door.

Leg op een bakplaat een vel bakpapier en maak van het mengsel 2 grote rechthoeken a 4/5 centimeter hoog
bak dit in 2 uur af in de oven.

Maak als de schuimgedeeltes zijn afgekoeld de vulling.

Zorg dat de boter op kamertemp. is, en klop dit met de poedersuiker door elkaar, voeg dan op gevoel en smaak de koffie toe, begin met 4 eetlepels, en dan lepel voor lepel, tot hij op smaak is.

Spuit dit royaal op het een gedeelte van het schuim, en leg de andere erbovenop, spuit daar de rest van de creme op.

Als laatste leg je er wat fijn gemaakte pistachnoten op (ook dit weer niet te fijn er mogen ook hier wat grove stukken in zitten, en als het lukt ook wat aan de zijkant.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Rinse ter Veen

Rinse ter Veen zegt:
In oktober jl. heb ik deze taart voor het eerst gemaakt. Ik ga hem nu wegens doorslaand succes voor de tweede keer bakken. Bedankt voor dit geweldige recept!
Brigitta

Brigitta zegt:
Zit in mexico, ga het proberen want ben gek op hazelnoot gebak.
marijke Rodenburg

marijke Rodenburg zegt:
Leuk recept. Ga het proberen.
cmvreeman

cmvreeman zegt:
ik heb een electrische oven.hoe komt het dan met de baktemperatuur?
heb het al een paar keer geprobeerd,maar ik blijf een plakkerige onderkant houden.die word niet echt gaar.wat doe ik fout??
marja

marja zegt:
Dat is niet mijn ervaring, uiteraard kan dit per oven verschillen.
Het is belangrijk om je oven te kennen.
Annemijn

Annemijn zegt:
Ik vraag me af, als je de meringue bakt op 140 graden, wordt hij dan niet hartstikke bruin?
Nik

Nik zegt:
Laat een nacht in de koelkast staan. Pistache lijkt me een geweldig idee om te proberen :D
Marret van Gastel

Marret van Gastel zegt:
Heerlijk.
anne

anne zegt:
de taart was heerlijk, alleen erg moeilijk te snijden.
tip: zet de taart 2 uur in de vriezer en snij het dan met een warm mes.
eric Kampfraath

eric Kampfraath zegt:
het was een heerlijke taart, ga het zeker nog een keer maken
neil

neil zegt:
heerlijk
pirke64

pirke64 zegt:
Goed gelukt, wel een ronde gemaakt en een dubbele hoeveelheid creme gebruikt. Super zoet, maar ja dat heb je met zoveel suiker :)

Bedankt voor het delen.
eric

eric zegt:
hall0 marja, de temperatuur van het eiwit staat niet vermeld in jou recept iik vermoed dat het 180 graden moet zijn.als ik hem klaar heb mail ik je hierover hoe hij smaakt.

groet
jossie

jossie zegt:
:)
Dineke

Dineke zegt:
Ja Marja ik weet dat de taart héél lekker smaakt ik zal het proberen te maken maar nu even niet ik ben blij dat je hem voor deze keer voor mij wilt maken ;):p:D