Recept
« Terug naar recepten
Hazelnootscones met aardbeiensaus
PT30M
Hazelnootscones met aardbeiensaus
Een heerlijk hazelnootscones met aardbeiensaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
joshua mulders
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
140 kCal energie
3 Gram eiwit
5 Gram vet
20 Gram koolhydraten
3 Gram eiwit
5 Gram vet
20 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
joshua
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hazelnootscones met aardbeiensaus te bereiden
Warm de oven voor op 200° C. Maal de hazelnoten in de keukenmachine fijn. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de hazelnoten, de basterdsuiker en wat zout. Snijd de margarine in de kom in stukjes en wrijf dit met de vingers tot een kruimelig mengsel. Roer het ei en de karnemelk erdoor en kneed alles tot een samenhangend deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van ca. 2 cm. Steek met een glas cirkels uit het deeg met een doorsnee van ca. 5 cm. Rol restjes deeg weer uit en steek er rondjes uit. Leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrijk de scones met wat melk en bak ze in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar en lichtbruin.
Roer de jam los met wat citroensap. Geef de scones lauwwarm of koud met de aardbeiensaus.
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de hazelnoten, de basterdsuiker en wat zout. Snijd de margarine in de kom in stukjes en wrijf dit met de vingers tot een kruimelig mengsel. Roer het ei en de karnemelk erdoor en kneed alles tot een samenhangend deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van ca. 2 cm. Steek met een glas cirkels uit het deeg met een doorsnee van ca. 5 cm. Rol restjes deeg weer uit en steek er rondjes uit. Leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrijk de scones met wat melk en bak ze in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar en lichtbruin.
Roer de jam los met wat citroensap. Geef de scones lauwwarm of koud met de aardbeiensaus.