Recept
« Terug naar recepten
Hazelnotenschuimtaart gevuld met koffieroom
PT90M
Hazelnotenschuimtaart gevuld met koffieroom
Een heerlijk hazelnotenschuimtaart gevuld met koffieroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hazelnotenschuimtaart gevuld met koffieroom te bereiden
1).Verwarm de oven voor op 150°C.
2).Hak de hazelnoten in de blender middelfijn en zet 75 gram apart.
3)Klop de eiwitten met de suiker heel stijf (hard). Dat kan alleen maar in een absoluut vetvrije omgeving!Klop totdat de eiwitten ook glanzen
4).Door de stijve eiwitten de hazelnoten en de bloem verdelen.
5).Leg de bakpapier-cirkels op de bakplaten en verdeel de geslagen eiwitten netjes over de 3 stukjes bakpapier. Strijk de massa glad en laat in de oven in 30 minuten bakken tot meringues.
6).De chocolade au bain Marie smelten en gelijkelijk over de meringues strijken. Die mogen afkoelen in de koelkast.
NB.Ongeveer 1/4 van de chocolade apart houden.
7).Meng de koffie, de suiker en wat room door elkaar en blijf roeren tot de suiker is opgelost
8).Klop de slagroom stijf en werk de koffieprut er netjes door.
9).Breng nu op elke meringue 1/3 van de slagroommassa aan en leg de drie meringues op elkaar.
10).Strooi op de bovenste schijf de nootjes uit en figureer daar boven overheen de apart gehouden chocolade in een streepjespatroon.
2).Hak de hazelnoten in de blender middelfijn en zet 75 gram apart.
3)Klop de eiwitten met de suiker heel stijf (hard). Dat kan alleen maar in een absoluut vetvrije omgeving!Klop totdat de eiwitten ook glanzen
4).Door de stijve eiwitten de hazelnoten en de bloem verdelen.
5).Leg de bakpapier-cirkels op de bakplaten en verdeel de geslagen eiwitten netjes over de 3 stukjes bakpapier. Strijk de massa glad en laat in de oven in 30 minuten bakken tot meringues.
6).De chocolade au bain Marie smelten en gelijkelijk over de meringues strijken. Die mogen afkoelen in de koelkast.
NB.Ongeveer 1/4 van de chocolade apart houden.
7).Meng de koffie, de suiker en wat room door elkaar en blijf roeren tot de suiker is opgelost
8).Klop de slagroom stijf en werk de koffieprut er netjes door.
9).Breng nu op elke meringue 1/3 van de slagroommassa aan en leg de drie meringues op elkaar.
10).Strooi op de bovenste schijf de nootjes uit en figureer daar boven overheen de apart gehouden chocolade in een streepjespatroon.
niemand zegt: