Recept
« Terug naar recepten
Hazenbouten gestoofd
PT1680M
Hazenbouten gestoofd
Een heerlijk hazenbouten gestoofd recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
1680 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hazenbouten gestoofd te bereiden
*Kook de rode wijn / port met wijnazijn en Ras el Hanout even op en laat weer afkoelen.
*Hazenbouten 24 uur laten marineren in het wijn-azijn mengsel en daarna uithalen en droogdeppen.
*Bak de bouten in de hete olie-boter mooi bruin en leg ze even weg.
*Bak vervolgens de uien, knoflook, bleekselderij,
gember- en winterwortel in het hazenbout-bakvet aan
voor zo'n 30 minuten en roer zo nu en dan goed om.
*Dan de hazenbouten er weer bij doen en de marinade er over gieten.
*Breng dit geheel aan de kook en laat met gesloten deksel dan nog een uur doorsudderen.
*Haal de hazenbouten uit de pan (die moeten nu gaar zijn) en zet vervolgens de pureermachine er in om van het groentemengsel een homogene massa te draaien.
*Haal die massa door de zeef en neem zo veel mogelijk smaakstoffen mee.
*Doe het gezeefde vocht weer terug in de pan en smelt hierin de bittere chocolade.
*Doe de ontbijtkoek er bij + evt.mosterd
*Doe de pruimen en ander fruit er bij en laat de hazenbouten in deze saus nog gedurende 30 minuten doorverwarmen
*Hazenbouten er nu uithalen en in de oven op 75 graden Celsius warmhouden (de borden kunnen dan ook voorverwarmd worden)
*De saus in wording laten inkoken tot gewenste dikte
*Hazenbouten 24 uur laten marineren in het wijn-azijn mengsel en daarna uithalen en droogdeppen.
*Bak de bouten in de hete olie-boter mooi bruin en leg ze even weg.
*Bak vervolgens de uien, knoflook, bleekselderij,
gember- en winterwortel in het hazenbout-bakvet aan
voor zo'n 30 minuten en roer zo nu en dan goed om.
*Dan de hazenbouten er weer bij doen en de marinade er over gieten.
*Breng dit geheel aan de kook en laat met gesloten deksel dan nog een uur doorsudderen.
*Haal de hazenbouten uit de pan (die moeten nu gaar zijn) en zet vervolgens de pureermachine er in om van het groentemengsel een homogene massa te draaien.
*Haal die massa door de zeef en neem zo veel mogelijk smaakstoffen mee.
*Doe het gezeefde vocht weer terug in de pan en smelt hierin de bittere chocolade.
*Doe de ontbijtkoek er bij + evt.mosterd
*Doe de pruimen en ander fruit er bij en laat de hazenbouten in deze saus nog gedurende 30 minuten doorverwarmen
*Hazenbouten er nu uithalen en in de oven op 75 graden Celsius warmhouden (de borden kunnen dan ook voorverwarmd worden)
*De saus in wording laten inkoken tot gewenste dikte
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
*Geef hierbij rode kool met appeltjes en een mooie aardappelpuree
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Niki zegt:
deuxchapeaux zegt:
Dag Niki,Je kunt dit met vele soorten wild,tamme dieren en ander soort vlees doen.
Met konijn zal de sudder-tijd wat korter zijn.
Jan A.
Niki zegt:
deuxchapeaux zegt:
Goede morgen Niki,
Pruimedanten zijn gedroogde pruimen.Het is een ouderwets woord.
Jan A.:D