Recept
« Terug naar recepten
Hazenpeper
PT150M
Hazenpeper
Een heerlijk hazenpeper recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
rob pool
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hazenpeper te bereiden
Pel de uien en snij ze fijn, smelt de boter in een grote braadpan en bak ze lichtbruin, voeg de hazenbouten toe en bak die rondom bruin, strooi de bloem over het vlees en voeg de tomatenpuree, het bouquet met de kruiden,de chocolade de peperkoek en de bessengelei toe en braad alles goed door en blus dan alles af met rode wijn en fond.Laat het geheel ong. 2 1/2 uur stoven tot het vlees van het bot valt. Schep dan de haas uit de saus en pluk het vlees van het bot (laat de stukjes zo groot mogelijk )
Zeef de saus en laat deze op de gewenste dikte inkoken, voeg het vlees weer toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en smelt de 50 gr. boter. Draai het vuur laag en bak de spekreepjes met uitjes, schep de champignons erdoor en laat het garnituur in 15 min. gaar worden.
Zeef de saus en laat deze op de gewenste dikte inkoken, voeg het vlees weer toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en smelt de 50 gr. boter. Draai het vuur laag en bak de spekreepjes met uitjes, schep de champignons erdoor en laat het garnituur in 15 min. gaar worden.