Recept
« Terug naar recepten
Hazenrug met appelvariatie en amandelpuree
PT45M
Hazenrug met appelvariatie en amandelpuree
Een heerlijk hazenrug met appelvariatie en amandelpuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Lacroix
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hazenrug met appelvariatie en amandelpuree te bereiden
Ontdoe de hazenruggen van de filet en bak de filets kort aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
Voeg wat wortel en ui toe en laat de filets verder bruinen in de oven gedurende 5 min op 180°.
Blus met wildfond en porto. Laat inkoken tot sausdikte. Laat de tijm wat trekken in de saus en voeg ten slotte een scheutje room toe.
Maak een smeuïge puree van de gekookte aardappelen met wat boter en melk. Bak de amandelen en doe ze bij de puree. Bewerk tot een gladde massa.
Voor de appelcompôte: bereid een suikersiroop met gries- en poedersuiker en een citroen. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd twee appels in gelijke stukken. Voeg de stukken aan de siroop toe en laat de appels onder het deksel in ongeveer 10 minuten gaarstoven. De appels moeten gaar zijn, maar de compôte moet toch nog stukjes bevatten.
Snijd de overige appels in ronde schijfjes en karamelliseer ze met boter en suiker.
Voeg wat wortel en ui toe en laat de filets verder bruinen in de oven gedurende 5 min op 180°.
Blus met wildfond en porto. Laat inkoken tot sausdikte. Laat de tijm wat trekken in de saus en voeg ten slotte een scheutje room toe.
Maak een smeuïge puree van de gekookte aardappelen met wat boter en melk. Bak de amandelen en doe ze bij de puree. Bewerk tot een gladde massa.
Voor de appelcompôte: bereid een suikersiroop met gries- en poedersuiker en een citroen. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd twee appels in gelijke stukken. Voeg de stukken aan de siroop toe en laat de appels onder het deksel in ongeveer 10 minuten gaarstoven. De appels moeten gaar zijn, maar de compôte moet toch nog stukjes bevatten.
Snijd de overige appels in ronde schijfjes en karamelliseer ze met boter en suiker.