Recept
« Terug naar recepten
Hazenrug met lavendelsaus
PT60M
Hazenrug met lavendelsaus
Een heerlijk hazenrug met lavendelsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
www.culinair.net
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hazenrug met lavendelsaus te bereiden
Voorbereiden:
Bestrooi de hazenrugfilets met peper en zout. Leg de plakjes katenspek dakpansgewijs naast elkaar op een vel plasticfolie leggen. Leg de haasfilets hier om en om op en rol ze vervolgens stevig in het katenspek. Wikkel hier het plasticfolie weer om en zet de rol enkele uren in de koelkast weg. Haal de ‘katenrol’ een half uur voor het bereiden uit de koelkast.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit half olie, half vloeibare margarine en bak de haas hierin rondom goudbruin. Leg de haas in een braadslee en bak die in de voorverwarmde oven in 20 minuten rosé.
Snijd de haas in mooie tournedos. Kook voor de saus de fond met room en lavendel tot de helft in. Zeef de saus, breng op smaak met peper en zout en klop er een klont koude boter door.
Serveren:
Geef bij de haastournedos de lavendelsaus en bijvoorbeeld een garnituur van kastanjepuree op warme artisjokbodem, gefrituurde juliennes van knolselderij en een gestoofd peertje.
Bestrooi de hazenrugfilets met peper en zout. Leg de plakjes katenspek dakpansgewijs naast elkaar op een vel plasticfolie leggen. Leg de haasfilets hier om en om op en rol ze vervolgens stevig in het katenspek. Wikkel hier het plasticfolie weer om en zet de rol enkele uren in de koelkast weg. Haal de ‘katenrol’ een half uur voor het bereiden uit de koelkast.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit half olie, half vloeibare margarine en bak de haas hierin rondom goudbruin. Leg de haas in een braadslee en bak die in de voorverwarmde oven in 20 minuten rosé.
Snijd de haas in mooie tournedos. Kook voor de saus de fond met room en lavendel tot de helft in. Zeef de saus, breng op smaak met peper en zout en klop er een klont koude boter door.
Serveren:
Geef bij de haastournedos de lavendelsaus en bijvoorbeeld een garnituur van kastanjepuree op warme artisjokbodem, gefrituurde juliennes van knolselderij en een gestoofd peertje.
Richard zegt:
Redactie KookJij:
Marijke kan dit niet beantwoorden.
Heb het oorspronkelijke recept opgezocht en haar recept aangepast.
Hopelijk kun je nu wel verder. Het lijkt mij een heerlijk recept.
Wouros