Recept
« Terug naar recepten
Heerlijk tussendoortje van grote garnalen
PT30M
Heerlijk tussendoortje van grote garnalen
Een heerlijk heerlijk tussendoortje van grote garnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heerlijk tussendoortje van grote garnalen te bereiden
Pel de garnalen maar laat het staartje eraan zitten.Verwijder het darmkanaaltje.Dep de garnalen droog met keukenpapier en haal ze door de maïzena.Zet een droge koekenpan op matig vuur.Rooster de sesamzaadjes in 3 minuten goudbruin.Haal ze daarna direct uit de pan,zodat ze niet aanbranden.Zeef het bakmeel en de ma
izena in een kom.Maak in het midden een kuiltje.Meng het water,citroensap en de olie en giet het mengsel al roerend in het kuiltje.Roer het geheel tot een glad beslag.Breng het beslag op smaak met peper en zout.Verhit de olie in een grote koekenpan.Doop een paar gamba's in het beslag,laat ze uitlekken en leg ze met een schuimspaan in de hete olie.Bak ze goudbruin in 3 minuten.Laat ze uitlekken en houd ze warm.Verwarm de honing in een grote pan op laag vuur.Laat de honing niet heet worden en karameliseren.Kook de mihoen beetgaar.Voeg de gamba's toe aan de honing.Meng het geheel voorzichtig door de pan te schudden.Leg de gamba's op een schaal,bestrooi ze met sesamzaad en leg er een toefje mihoen bij.
izena in een kom.Maak in het midden een kuiltje.Meng het water,citroensap en de olie en giet het mengsel al roerend in het kuiltje.Roer het geheel tot een glad beslag.Breng het beslag op smaak met peper en zout.Verhit de olie in een grote koekenpan.Doop een paar gamba's in het beslag,laat ze uitlekken en leg ze met een schuimspaan in de hete olie.Bak ze goudbruin in 3 minuten.Laat ze uitlekken en houd ze warm.Verwarm de honing in een grote pan op laag vuur.Laat de honing niet heet worden en karameliseren.Kook de mihoen beetgaar.Voeg de gamba's toe aan de honing.Meng het geheel voorzichtig door de pan te schudden.Leg de gamba's op een schaal,bestrooi ze met sesamzaad en leg er een toefje mihoen bij.