Recept
« Terug naar recepten
Heilbot met groente lavendel brunoise en (zieopm)
PT40M
Heilbot met groente lavendel brunoise en (zieopm)
Een heerlijk heilbot met groente lavendel brunoise en (zieopm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heilbot met groente lavendel brunoise en (zieopm) te bereiden
Meng geraspte gruyere, broodkruim, eigeel en vloeibare boter tot een kneedbare massa.
Zout en peper de vis en bestrijk ze met de kaasmassa.
Zet de vis, kort voor het uitserveren in de oven tot het korstje lichtbruin is 200 graden C. 15 minuten.
Hak de groenten in zeer fijne brunoise en zet ze even aan in wat boter.
De brunoise vlak voor het opdienen in de wok garen en dan de saus er doorheen roeren.
Voeg aan de visfond room en lavendelbloempjes toe, reduceer deze saus en monteer hem met boter.
Laat, kort voor het uitserveren, de groentebrunose hierin even nagaren.
PETERSELIESAUS:
Hak de peterselie fijn en zet ze op met de visfond, knoflook en wat zout.
Laat garen, daarna zeven of pureren.
Eventueel nog wat binden.
Schenk de saus in een doseerflesje en houd warm.
UITSERVEREN:
Leg de vis in het midden van een bord.
Schik de groentebrunoise eromheen.
Trek met behulp van het doseerflesje een streep peterseliesaus om de brunoise
Zout en peper de vis en bestrijk ze met de kaasmassa.
Zet de vis, kort voor het uitserveren in de oven tot het korstje lichtbruin is 200 graden C. 15 minuten.
Hak de groenten in zeer fijne brunoise en zet ze even aan in wat boter.
De brunoise vlak voor het opdienen in de wok garen en dan de saus er doorheen roeren.
Voeg aan de visfond room en lavendelbloempjes toe, reduceer deze saus en monteer hem met boter.
Laat, kort voor het uitserveren, de groentebrunose hierin even nagaren.
PETERSELIESAUS:
Hak de peterselie fijn en zet ze op met de visfond, knoflook en wat zout.
Laat garen, daarna zeven of pureren.
Eventueel nog wat binden.
Schenk de saus in een doseerflesje en houd warm.
UITSERVEREN:
Leg de vis in het midden van een bord.
Schik de groentebrunoise eromheen.
Trek met behulp van het doseerflesje een streep peterseliesaus om de brunoise
bertal zegt:
Bedankt voor de leuke reactie, veel succes met het koken:);)
m.v.g. Bert Allers