Kan als hoofd gerecht dienen,maar ook als voorgerecht of als amuse (snack).
Als hoofdgerecht : bv met gebakken aardappeltjes of rijst met een bak sla
Als voorgerecht of snack : een stukje vis met wat mais-tomaten preu
Als amuse : een beetje mais-tomaten preu op een lepeltje met daar bovenop een stukje vis.
Dat allemaal versierd met wat fijn gehakte koriander-blaadjes
***
We drinken hierbij een frisse witte wijn
Recept
« Terug naar recepten
Heilbot op Creoolse wijze met Mais en Tomaat
PT60M
Heilbot op Creoolse wijze met Mais en Tomaat
Creoolse keuken:Afstammend van Fransen en Spanjaarden + West-Indisch sausje.Elegant,verfijnd.Vaak gebruik van veel tomaten.Cajun keuken:Is veel boerser en stamt af van Franse boeren-kolonisten uit Arcadie (Nova Scotia en Brunswick in Canada)Die kolonisten werden door de Engelsen verdreven en vestigden zich rond 1755 in Louisiana (toen nog Frans).Er wordt weinig tomaat gebruikt,flink wat hete kruiden en de"Holy Cajun Trinity" (=groene paprika,selderij,ui+knoflook).
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Huisvriend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heilbot op Creoolse wijze met Mais en Tomaat te bereiden
Bijgerechtje:
*De maiskolf koken in water tot gaar (meestal zo'n 4 minuten),af laten koelen en de maiskorrels van de kolf
schrappen met de achterkant van mes of lepel/vork.
*Tomaten,geschild,ontpit in kleine blokjes bij de mais doen samen met de peper,het zout de olie en de eetlepels lenteui-groen
#
Vis :
*Visfilet goed droogdeppen en aan 1 (één) zijde ruimschoots insmeren met de Creoolse kruidenmix en aan de andere kant gewoon met peper en zout
*Grillpan invetten met goed wat olie en in de grill heet laten worden:Dan vis op Creoolse kant in de grillpan ca.4 minuten laten grillen;dan omdraaien en dan nog eens 2 à 3 minuten laten grillen.
*Opdienen op voorverwarmde borden met de mais-tomatensalade op kamertemperatuur er bij.
*De maiskolf koken in water tot gaar (meestal zo'n 4 minuten),af laten koelen en de maiskorrels van de kolf
schrappen met de achterkant van mes of lepel/vork.
*Tomaten,geschild,ontpit in kleine blokjes bij de mais doen samen met de peper,het zout de olie en de eetlepels lenteui-groen
#
Vis :
*Visfilet goed droogdeppen en aan 1 (één) zijde ruimschoots insmeren met de Creoolse kruidenmix en aan de andere kant gewoon met peper en zout
*Grillpan invetten met goed wat olie en in de grill heet laten worden:Dan vis op Creoolse kant in de grillpan ca.4 minuten laten grillen;dan omdraaien en dan nog eens 2 à 3 minuten laten grillen.
*Opdienen op voorverwarmde borden met de mais-tomatensalade op kamertemperatuur er bij.